Internal Grading F2021 and End-of Semester Dinner / Passage de grade interne A2021 et Souper de fin-de-semestre

On December 7th 2021, McGill Kendo Club had their internal grading (7 to 2 kyu). Students, after having completed one or two semesters of kendo at McGill, had to showcase their abilities in front of a panel of judges.

The grading was composed of the following three components:

  1. Written exam
  2. Kihon (basics) for 1st semester non-bogu students / Jitsugi (sparring) for 2nd semester bogu students
  3. Bokuto Ni Yoru Kendo Kihon-waza Keiko-ho

All the students performed very well. They had a chance to gain feedback on their performance from the judges at the end of the grading.

Congratulations to all students!

On December 11th 2021, McGill Kendo Club had their traditional end-of-the-semester dinner. All senseis, sempais and kohais gathered together to celebrate the end of another successful semester. Despite the various COVID-19 restrictions, we were able to have a great time!

Please note that, as the situation progresses, McGill Kendo Club is working in tandem with McGill Athletics center to provide the safest practice environment for all. Stay tuned for more news on Winter 2022 classes.

Until then, McGill Kendo Club wishes everyone a happy holiday and a joyful new year.


Photo Credit : S. On

*Grading was held in compliance with the Government of Quebec COVID-19 sanitary measures / Le passage de grade interne a eu lieu en conformité avec les règlements sanitaires COVID-19 établis par le gouvernement du Québec


Le 7 décembre 2021, un passage de grades interne a eu lieu au Club de kendo McGill (7ème à 2eme kyu). Les étudiants, après avoir complété un ou deux trimestres de kendo au club, devaient démontrer leurs compétences devant un panel de juges.

Le passage de grade comportait les trois éléments suivants :

  1. Examen écrit
  2. Kinhon (techniques de base) pour les étudiants non-bogu – 1er trimestre / Jitsugi (combat) pour les étudiants en bogu – 2e trimestre
  3. Bokuto Ni Yoru Kendo Kihon-waza Keiko-ho

Tous les étudiants ont performé très bien. Ils ont eu la chance d’avoir un peu de rétroaction sur leur performance de la part des juges à la fin de leur passage de grade.

Félicitations à tous les étudiants!

Le 11 décembre 2021, le Club de kendo McGill a eu leur souper traditionnel de fin de trimestre. Tous les senseis, sempais et kohais se sont rejoints afin de célébrer la fin d’un trimestre exceptionnelle. Malgré les tous les restrictions sanitaires COVID-19, nous avons pu avoir beaucoup de plaisir ensemble!

Veuillez noter que le Club de kendo McGill travaille conjointement avec le Centre sportif McGill afin d’organiser des pratiques les plus sécuritaires possibles dans ce temps de COVID-19 difficile. Soyez à l’affut des nouvelles concernant les cours d’hiver 2022.

Entretemps, le Club de kendo McGill souhaite à tous et à toutes un très joyeux temps des fêtes et une merveilleuse nouvelle année!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: